Werken in het distributiecentrum

Een pakketje plezier

Intertoys heeft een distributiecentrum in Waddinxveen. Speelgoedfabrikanten leveren hier hun producten in grote aantallen af. Het is vervolgens aan de medewerkers van het distributiecentrum om die producten klaar te maken voor vervoer naar de meer dan 500 Intertoys-winkels. En voor klanten die online aankopen hebben gedaan! Jij zorgt dus de winkels er goed gevuld uitzien tijdens de feestdagen. En jij maakt dat jongetje op zijn verjaardag blij met zijn voetbal. En zorgt dat oma de game voor haar kleinkind op tijd binnen heeft. Als distributiemedewerker sta jij aan het begin van de keten die zorgt voor blije mensen. Jij werkt met pakketjes plezier.

De drukke dagen

Rond Sinterklaas en Kerstmis is het druk bij Intertoys. Veel mensen bestellen hun cadeautjes voor de feestdagen en dus is dan het extra hard werken geblazen in de distributiecentra. We werken daarom in die tijd met zowel vaste werknemers als oproepkrachten en najaarskrachten. Met die gebundelde krachten kunnen we die enorme stapel pakketjes wel handelen!

Jennifer Penafiel

Als magazijnmedewerker bij Intertoys verzamel ik artikelen die besteld worden door de winkels. Naast het verzamelen van de orders, zorg ik ook voor de administratieve afhandeling, zoals het afmelden van de orderpicklijsten. In mijn functie is nauwkeurigheid erg belangrijk, maar er is natuurlijk ook tijd voor een grapje met mijn collega's . De winkels moeten de juiste artikelen en de juiste hoeveelheden krijgen, zodat er altijd voldoende voorraad in de winkels ligt en onze klanten nooit misgrijpen.

Afdelingen

Het distributiecentrum werkt met de volgende afdelingen:

Aankomst Goederen/Laden & lossen

Bij Aankomst Goederen / Laden & Lossen worden de goederen afgeleverd die door Intertoys zijn ingekocht. De containers worden handmatig of met hef-/reachtrucks gelost, geteld en op pallets gestapeld. De reachtruckchauffeurs rijden dagelijks de pallets van aankomst goederen naar een van de 24.000 palletplaatsen.

Werkvoorbereiding

Bij Werkvoorbereiding worden alle dozen uitgepakt en per stuk in de juiste schappen klaargelegd voor de orderpickers. Dit kun je zien als ‘vakken vullen’ in het groot.

Orderpick afdelingen

Op de Orderpick-afdeling loop je met een lijst van producten langs de paden om de, door een winkel aangevraagde, producten uit de schappen te pakken. Opzoeken, inladen en afvinken; dit is boodschappen doen in het groot! Je hebt een goede conditie nodig, want als orderpicker loop je al snel acht tot tien kilometer per dag.

Expeditie

Als een kar met aangevraagde producten vol is, wordt deze met een pendelwagen naar de afdeling Expeditie gebracht. De Expeditie-medewerkers voegen de karren en containers samen en maken ze verzendklaar voor de vrachtwagens.

Webshop

De medewerkers van de afdeling Webshop verwerken internetbestellingen. Zij pakken producten op én in en zorgen dat ze op tijd bij de klant thuis bezorgd worden.

Service & Retouren

Via de afdeling Service & Retouren komt kapot of incompleet speelgoed terug uit de winkels. Er wordt hier gekeken of het speelgoed nog gerepareerd kan worden of dat het teruggestuurd moet worden naar de leverancier. Ook als er per ongeluk iets verkeerd of te veel is geleverd in de winkesls, komt dat via deze afdeling terug.

Versterk ons team!

Zie jij het als jouw persoonlijke uitdaging om onze speelgoedwinkels goed te bevoorraden? Zorg jij dat onze klanten en klantjes hun speelgoed op tijd binnenkrijgen? Kortom: ben jij een enthousiaste aanpakker? Solliciteer dan snel op een van onderstaande vacatures!